<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Danish Crown er lige nu i gang med en større fremrykning for at optimere produktionen frem mod uge 33, hvor slagteriet i Ringsted indstiller aktiviteterne. Det betyder, at der er behov for tidlig tilmelding fra andelsejerne, og for hele kæden vil der være værdi i at få grisene af sted til slagtning tidligere.

Danish Crowns rådgivning har regnet på økonomien i fremrykning, og tages der højde for manglende slagtevægt, sparet foder, marginalt højere kødprocent og kompensation for fremrykning vil værdien for den gennemsnitlige andelsejer være 5 kr. pr. gris. For de absolut mest produktive andelsejere vil tallet være 2,5 kr. pr. gris, og dermed vil der stadig være værdi i fremrykning.

På slagterierne vil værdien også være stor, fortæller Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Ejerservice.

- Den kompensation, som andelsejeren modtager, vil komme hjem igen, når vi ikke skal have en tom krog til at køre på slagteriet, så kapacitetsudnyttelsen betaler sig. Den udnyttelse skal vi sikre frem mod indstillingen af slagteaktiviteterne i Ringsted i uge 33, så vi fremrykker de kommende uger, så vi er godt med, når kapaciteten tages ud. Derfor vil vi gerne have andelsejerne til at tilmelde i god tid, så Centralplanlægningen kan sikre, at fremrykningen sker optimalt.