<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Markedsberetning

Mens det europæiske marked for fersk grisekød ikke er prangende, så bliver efterspørgslen fra landene udenfor Europa i øjeblikket langsomt bedre.

- Det kan lyde mærkeligt, men det er først nu, at vores markeder i Asien er ved at slippe af COVID-19 spøgelset. Mens pandemien havde sit tag i området, blev der opbygget betragtelige lagre, men de er nu ved at være bragt ned, og det løfter interessen fra indkøberne. I den sammenhæng er det vigtigt at understrege, at priserne i Kina fortsat er lave, så det er på vores traditionelle markeder derude, vi ser en bedring, fortæller Mads Stougaard.

I Europa er det udbuddet af grise, der driver noteringerne. Indkøberne af kød er dog afventende i øjeblikket, fordi markedet mangler impulser. Priserne er derfor stabile til svagt stigende, mens alle venter på foråret.

- De højere renter gør, at alle i Europa fokuserer på at holde deres lagre nede. Derfor ser vi også større spring i priserne fra dag til dag end for 2-3 år siden, så det handler om at sidde helt tæt på markedet, for at komme igennem med prisstigningerne, så snart det er muligt, siger Mads Stougaard.

Slagtesituationen

Tilmeldingen til indeværende uge blev lavere end forventet i prognosen, og dermed er der reduceret i antallet af udsatte tilmelding, så der bliver behov for at udsætte 90.000 til uge 10. Der slagtes lørdag i denne uge på anlægget i Horsens.

Med den forventede tilmelding til kommende uge, vil der blive reduceret yderligere i antallet af udsatte, så der forventeligt skubbes ca. 50.000 til uge 11.

For søernes vedkommende er der stort set slagtet op, og med den forventede tilmelding til uge 10 vil der igen være slagtet op ved ugens udgang.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.