<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Markedsberetning

Feriesæsonen går på hæld i det nordlige Europa og det skaber en pæn aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød.

- Vi befinder os lige nu i hullet mellem ferieperioden i Nordeuropa og de store ferieuger i Sydeuropa, som ligger i anden halv del af august. I et normalt år sætter ferieugerne i Spanien, Frankrig og Italien typisk priserne på særligt skinkerne under pres, men det ser ikke ud til at ramme os i år. Tværtimod har vi set en stigende interesse fra indkøbernes side den seneste uge, og nu skal vi helst se, at det bider sig fast, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Priserne er generelt stabile i øjeblikke. Der en godt salg af forender, nakker, bove og brystflæsk, mens salget af skinker, kamme og bacon er jævnt.

- Den store ubekendte i Europa lige nu er mængden af varer der i de kommende uger rammer markedet fra frysehusene. Forårets EU-ordning med støtte til privat oplagring løber i øjeblikket ud og det vil sende nogle frosne varer i markedet, vi kender de samlede mængder, men der er ingen der har et overblik over hvor store mængder, der kommer ud hvornår. Det kan påvirke mulighederne for at hæve priserne i de kommende uger, så det følger vi tæt, siger Mads Stougaard.

Til markederne udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan og en bedring i interessen fra Kina.

Slagtesituationen

Den samlede tilmelding til indeværende uge lander lavere end prognosen. Det betyder, at der i uge 32 bliver behov for at udsætte 60.000 grise som følge af den tilgængelige slagtekapacitet, hvilket er 16.000 færre end uge 31. 

Den forventede tilmelding til næste uge er en smule lavere, hvilket betyder at antallet af udsatte grise reduceres yderligere til 45.000 i uge 33

For søernes vedkommende udsættes der ca. 783 søer til uge 32. 

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.