<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Markedsberetning

Juleskinker til England, Sverige og Finland, mørbrad til Tyskland og medister og flæskesteg til det danske hjemmemarked. Det er bare et udsnit af de produkter, der er fuldt tryk på de kommende uger.

- Der er rigtig god fart på lige nu. Vi har lavet kontrakter på en stor del af vores produktion, men sælger dog stadig en del fra uge til uge til en bred base af faste kunder, og blandt dem er der stigende aktivitet lige nu. Prismæssigt flyttet markedet i Europa sig med små skridt, fordi horisonten for de fleste kunder er meget kort, da ingen rigtigt tør spå om omfanget af julehandlen, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Eksporten af frosne varer ligger på et godt niveau for årstiden, og det er med til at stimulere prisudviklingen på dansk kød i Europa. Det er kunder i et bredt udsnit af lande der aftager varerne, dog med Kina i front.

- Der har været en god efterspørgsel fra Kina den seneste tid, men det er alt andet end positivt for efterspørgslen, at store områder i landet nu lukkes ned på grund af COVID-19. Der var i forvejen en enorm usikkerhed omkring Kinas importbehov i første halvdel af 2023, og den er kun blevet endnu større med den seneste uges nedlukninger, siger Mads Stougaard.

Slagtesituationen

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, og det betyder, at der bliver behov for at udsætte ca. 65.000 grise til uge 48.

Kapaciteten på slagterierne i Danish Crown øges i de kommende uger, og med næste uges tilmelding forventes det derfor, at antallet af udsatte reduceres til ca. 42.000 grise til uge 49.

Der udsættes 860 søer til uge 48, hvor den forventede tilmelding overstiger kapaciteten på anlægget i Skærbæk. Derfor bliver der forventeligt behov for at udsætte ca. 1.100 søer til uge 49.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.