<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Markedsberetning

Mens der er fuld fart på EM i fodbold i Tyskland, så er markedet for salg af grisekød trægt.

- Det er overraskende for alle i markedet, at efterspørgslen ikke har fået et løft den seneste uge. En forklaring kan være, at der er produceret til lager, og der samtidig ikke har været specielt godt vejr til sociale arrangementer i den nordlige del af Europa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown

Priser er dog fortsat stabile, men markedet er afventende. Som altid er det på delstykker som skinker og forender, at indkøberne forsøger at presse priserne.

- Det er svært at spå om, hvad der kommer til at ske i de kommende uger. I Tyskland er der flere grise til rådighed end for et år siden. Det kan ændre sig, hvis vi får de høje sommertemperaturer, så grisene vokser langsommere, men lige nu står især det tyske marked i et vadested, siger Mads Stougaard.

Slagtesituationen

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at antallet af udsatte grise til uge 26 vil være ca. 40.000.

Med den forventede tilmelding til kommende uge forventes det, at antallet af udsatte tilmeldinger reduceres til ca. 25.000 stk.

For søernes vedkommende er der stort set slagtet op, og tilmeldingen forventes at matche kapaciteten, så der igen vil være slagtet op ved ugens udgang.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.