<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Solen stod højt på himlen over Skærbæk, hvor flagene blafrede i vinden. Fra første kig ind på slagteriet, var der ikke tvivl om, at der var lagt op til fejring. Den 14. maj 2024 kunne slagteriet i Skærbæk nemlig fejre 100-års jubilæum.

Medarbejdere, nærmeste naboer, pensionerede kollegaer og borgmesteren var med til fejringen. For det var vigtigt for slagteriet at markere den flotte milepæl.

- Det er helt vildt stort for slagteriet i Skærbæk at kunne fejre 100-års jubilæum. Det bringer os på landkortet. Der har været en masse omstillinger gennem årene. Vi er blevet ved med at optimere, omstrukturere og finde besparelser. Alle de ansatte er enormt fleksible og omstillingsparate, så det skal vi selvfølgelig anerkende og fejre, siger Susanne Jespersen, daglig driftsleder, Skærbæk.

Netop ordet fleksibilitet gik igen mange, mange gange i løbet af fejringen. Det er noget, som medarbejderne i Skærbæk roses meget for, og som i den grad ikke går ubemærket hen. Og så er det da måske også hemmeligheden bag, at slagteriet nu har eksisteret i 100 år.

- Vi er en lille familie, hvor alle kender alle og medarbejderne gerne vil slagteriet. Hvis der er behov for overarbejde, så træder medarbejderne til. Vi skifter i perioder op og ned mellem stort hold og lille hold for at tilpasse vores slagtekapacitet i forhold til tilmeldingerne. Den fleksibilitet, vi har hernede, er unik, siger Susanne Jespersen.

Stor betydning i et lille samfund

Man må ikke tage fejl af den store betydning, det har for lokalsamfundet, at have en virksomhed med 100 arbejdspladser, som oven i hatten også er lykkedes med at eksistere i 100 år. Skærbæk kan også skrive mange interne jubilarer på CV’et. Allerede torsdag den 16. maj kan de fejre en 45-års jubilar på slagtegangen.

- Det er helt særligt, at vi har en virksomhed i lille Skærbæk, som nu er blevet 100 år, og som vi har mange lokale arbejdskræfter i. Jeg synes, at man med stolthed kan sige, at man er på en arbejdsplads, som nu har eksisteret i 100 år i Skærbæk. Det er jeg i hvert fald stolt af, siger Kim Nielsen, der er slagteriarbejder, der også har været på slagteriet i snart 43 år

Og selvom slagteriet i Skærbæk førhen har beskæftiget omkring 400 medarbejdere, stemmer Jørgen Popp Petersen, borgmester i Tønder Kommune, i vigtigheden af slagteriet i Skærbæk for lokalsamfundet.

- Vi har mange virksomheder, som er lukket over tid. Så 100 arbejdsplader er virkelig vigtigt. Vi ved alle, at det er en presset branche. Vi må alle gøre vores bedste. Og så må man sige, at man med et 100-års jubilæum viser, at man er modstandsdygtige og konkurrencedygtige, siger Jørgen Popp Petersen, der er borgmester i Tønder Kommune.

Derfor var det også vigtig for ham at deltage i fejringen af Skærbæk tirsdag eftermiddag, da jubilæet blev fejret.

- Som kommune skal vi hele tiden være med til at sørge for, at dem der bor i vores kommune, og dem, der er aktive og driver en virksomhed, også føler, at der er opbakning fra kommunen. I sidste ende er det et stort fælles projekt, som vi har. Vi vil alle sammen det bedste, så selvfølgelig bakker vi op om imponerende jubilæer, som det her, afslutter Jørgen Popp Petersen.