<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Festivalgæster og danskere på sommerferie i Europa har i mange år taget godt fra, når det kommer til den klassiske blå dåse fra Faaborg Leverpostej. Men i år har endnu flere danskerne puttet den klassiske leverpostej ned i indkøbskurven. Efter regeringen meldte ud, at danskerne bør have et beredskab i tilfælde af kriser, er salget eksploderet.

- Opfordringen om et øget beredskab kom bag på de fleste, og for lige præcis dåseleverpostejen er vi midt i den normale højsæson, fordi mange danskere tager den lille blå klassiker med på festivaler og sommerferie. Derfor har vi produceret alt det, vi kan, men hvis efterspørgslen fortsætter på det nuværende niveau, kan det knibe med at følge med hen over sommeren. Når vi kommer til midt august, kan vi skrue produktionen op til det, som detailhandlen ønsker, så vi sikrer, at der altid er Faaborg-leverpostej på hylderne i alle supermarkeder, siger Peter Bendixen.

En af udfordringerne har været at skaffe dåser nok til den øgede produktion, og det har forhindret Danish Crown i øjeblikkeligt at skrue yderligere op for produktionen.

På Danish Crowns konservesfabrik i Vejle, som producerer Faaborg Leverpostej og konserves under mærker som blandt andet Jaka og Tulip, ruster man sig nu til at følge med efterspørgslen.

- Vi har arbejdet hårdt for at leve op til kundernes ønsker og behov, og vi drejer på alle de håndtag, vi har, så vi kan møde den massive efterspørgsel, som vi har set siden forsvarsminister Troels Lund Poulsens udmelding for et par uger siden, siger Stig Pedersen, der er fabrikschef i Vejle.

Inspiration til danskerne

For at klæde danskerne på til at bruge konserves i måltiderne har Danish Crown fået sammensat seks opskrifter, som blandt andet kan findes på Instagram. Opskrifterne er udviklet, så produkterne kan bruges med et minimum af ferske råvarer, ligesom opskrifterne egner sig til udendørs tilberedning.

- Langt flere danskere søger efter opskrifter på konserves og dåsemad. Det er helt naturligt for os, at vi også gerne vil være med til at give inspiration og gode råd til at bruge konserves, som for mange er en ukendt størrelse. Her spiller vores sociale kanaler en vigtig rolle, siger Pia Paulsen, der er ansvarlig for Danish Crowns sociale medier

For at kunne levere Faaborg Leverpostej til kunderne vil Danish Crown skrue op for produktionen af Faaborg Leverpostej i juli og august, så der kan leveres op imod 600.000 dåser til de danske supermarkedskæder.