<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Danish Crown Ejerservice ringer i disse dage til andelsejerne for at sikre, at de både i indeværende (fra 1. juli) og kommende regnskabsår får andel i de ekstra A-kilo, der er i at tilmelde sig en af modellerne i et smågriseandelsejerskab. Det er nemlig inden 1. oktober, det skal noteres, hvis man vil være sikker på at få 15 eller 10 A-kilo sammen med restbetalingen, og derfor håber Ejerservice, at ejerne vil hjælpe til med at melde ind.

- Vi ringer eller skriver til alle, men hvis man som andelsejer vil være helt sikker på at modtage de ekstra kilo, kan man også sende mail direkte til os og skrive, at man gerne vil ringes op. Så sørger vi for, at du bliver kontaktet, siger Thomas Abildgaard Rasmussen, der er ansvarlig for ejerkonsulenterne i Danish Crown.

Du kan også kontakte din Ejerkonsulent på telefonen (kontaktoplysninger på afregningen) eller Danish Crown Ejerservice på 8919 1920.

Flere mulige modeller

Der er tre veje til 15 ekstra A-kilo. Er man integreret producent, kan man tegne et smågriseandelsejerskab for hele eller dele af sin produktion, alt efter hvor meget man leverer til Danish Crown. Er man slagtegriseproducent, kan man enten tegne en værdikædeaftale, hvor ens leverandør af smågrise tegner et smågriseandelsejerskab for den mængde grise, der ender hos Danish Crown efter opfedning.

Alternativt kan man som slagtegriseproducent også få del i de ekstra A-kilo, hvis man indgår i en griseringsaftale med 12 måneders opsigelse.

Er man ikke klar til at vælge en del af de ovenstående modeller, er der oprettet en overgangsordning, som løber indtil 30. juni 2025. Her vil man modtage 10 ekstra A-kilo, såfremt man redegør for bestræbelserne for at blive en del af en af de tre ovenstående modeller.

Fælles for alle modeller er, at Ejerservice skal kontaktes.

Sparring fra Ejerservice og SPF

Er man i tvivl om, hvilken model der er den rigtige for en, står både Ejerservice og SPF-Danmark klar til sparring om strategien.

- Der er flere måder at blive en del af værdikæden i Danish Crown, og Ejerservice står sammen med SPF klar med sparring og forklaring med fordele og ulemper til modellerne til både eksisterende og potentielle nye andelsejere. Vi deltager også gerne på møder på mere individuelt plan som f.eks. i griseringsaftaler, erfa-møder eller andre relevante anledninger, så man som smågriseproducent og slagtegriseproducent kan se, om smågriseandelsejerskabet kunne være det rigtige valg for en, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Ejerservice i Danish Crown.

Ønsker man, at få sparring fra Danish Crown Ejerservice eller SPF-Danmark, kan man kontakte Ejerservice på 8919 1920 eller SPF på 7696 4600.