<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Fremtidens fødevarer kræver nytænkning og handling. Det handler både om at arbejde med, hvordan vi producerer vores dyr hos landmændene, og det handler om at være kreativ i produktudviklingen.

Det er to af de områder, Danish Crown sætter fokus på ved årets Foodexpo, Nordens største messe for fødevarebranchen, den 17.-19. marts.

Hjertet i vores messestand bliver en gangsti gennem standen, hvor de besøgende bl.a kan se og blive klogere på, hvad Danish Crowns vej mod at reducere drivhusgasser er. Det betyder blandt andet, at besøgende kan komme på en virtuel rejse fra landmanden og ud til forbrugeren.

- Vi har lavet en virtuel reality-oplevelse, hvor gæsterne tager VR-briller og så lander de på en mark ved en af vores ejere. Der kan de kigge sig omkring, mens de hører, hvordan landmanden arbejder med at producere mere klimavenligt. Sådan fortsætter rejsen fra mark, til stald, til slagteri, til tallerken, så vi kan vise alt det, vi gør, hver eneste dag. For det er det arbejde, der skiller os ud fra konkurrenterne, siger Eva Levinsen Højfeldt, brandansvarlig i Danish Crown Professional.  

Pepperoni med tang

På standen er der selvfølgelig også madstationer, hvor der er smagsprøver på nogle af de gode produkter, vi har i Danish Crown Professional.

Det er en station med vores pålæg, det er en station med Tender Pork-serien, der er Friland, og så er der som noget nyt en stand med pepperoni. Det er dog ikke pepperoni, som de fleste kender det. Det er nemlig pepperoni, som skal vise et bud på fremtidens fødevarer.

- Vi har udviklet en pepperoni, hvor 15% af indholdet er tang og hestebønner. Det sænker klimaaftrykket på pepperonien, og samtidig indeholder begge ingredienser nogle interessante ernæringsegenskaber. Det kan være en af de veje, vi kan gå i fremtiden, så vi har det med for at sætte gang i dialogen med kunderne og for at skubbe til nogle grænser, siger Eva Levinsen Højfeldt.  

Hakket oksekød med rod- og bælgfrugter

På den anden halvdel af Danish Crowns stand er Danish Crown Beef. Ved Foodexpo i 2022 var Danish Crown Beefs store fokus på Dansk Velfærds Kalv-konceptet, som siden har vundet stort indpas i Danmark. Det er også med på standen i år. Det samme er fokus på de kvalitetsburgerbøffer, som Danish Crown Beef har stor succes med.

Det nye i år er et blandingsprodukt med hakket kød, der består af 50% oksekød og 50% rod- og bælgfrugter. Det er ikke et produkt, som står til at blive lanceret lige nu, men Pia Mejl Krautwald, ansvarlig for produktudvikling i Danish Crown Beef, håber, at produktet fanger kundernes opmærksomhed til Foodexpo.

- Vi har lavet et blandingsprodukt , som er rigtig godt og spændende, synes vi selv. Det er den helt rigtige blanding af kød og råvarer fra planteverdenen, som sikrer, at konsistensen forbliver god, og at smagen er fyldig og afstemt. Vi har allerede fået god feedback, og vi håber, at Foodexpo kan give en god interesse for produktet, siger Pia Mejl Krautwald.