<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

For femte gang holdes Madens Folkemøde ved Engestofte Gods på Lolland, og igen i år er Danish Crown at finde til Madens Folkemøde, og denne gang gælder det også på partnerlisten.

- Madens Folkemøde er omdrejningspunkt for nutidens og fremtidens fødevarer, og derfor er det afgørende for en fødevarevirksomhed som Danish Crown at være synlig og deltage aktivt i debatterne om dette. Vi har samtidig valgt at blive partnere på Madens Folkemøde, fordi det er et event, hvor vi har mulighed for at komme i dialog med en lang række af vores interessenter på en konstruktiv og kosteffektiv måde, siger Theis Brøgger, kommunikationsdirektør i Danish Crown.

De besøgende ved Madens Folkemøde kommer til at kunne prøve flere lækre Danish Crown produkter. Danish Crown er nemlig både til stede med en burgerbod, hvor man kan købe burgere med vores Dry aged-bøffer. Derudover er Dyrbar.dk repræsenteret med en stand, hvor de besøgende både kan smage på kødet og købe deres favoritter med hjem.

Synlige i debat

I samarbejde med Catering Forum står Danish Crown Professional bag podcastserien ”Til Bords”, som dykker ned i, hvordan foodservice-branchen kan arbejde med forskellige bæredygtighedsinitiativer. Catering Forum faciliterer tre samtaler og debatter om bæredygtighed i de danske foodservice-køkkener. Det sker fredag den 31. maj og de også bliver optaget som afsnit til podcastserien.

I den forbindelse skal Mette Schacht Færch, Vice President i Categories, Marketing & Innovation også debattere hvordan, man får omsat bæredygtighedsmål til konkret handling. Derudover er blandt andre også fødevareministeren gæst i en af debatterne.

- Madens Folkemøde er et sted, hvor madprofessionelle og meningsdannere mødes for at tale om og debatterer fremtiden for fødevarer. I en tid, hvor der er fokus på grøn omstilling og på, at vi skal spise mere grønt, er det vigtigt, at vi er klar til at tale om kødets plads på tallerkenen, og at kød spiller en vigtig rolle i kosten, siger Mette Schacht Færch.

Kantinekøkkenerne ved også, at de skal bidrage til den grønne omstilling, og det nemme valg for dem er at tage kødet af tallerkenen og erstatte med grøntsager.

- Jeg glæder mig til debatten med overskriften, at der stadigvæk er langt fra mål til tallerken. Det handler om, at foodservice-køkkener, ligesom forbrugerne, synes, at det med at træffe de bæredygtige valg i dagligdagen er svært. Derfor skal vi som virksomheder hjælpe med den problematik. En af løsningerne er mindre, men bedre kød, siger Mette Schacht Færch.

Ungdommens Madmøde

Som optakt til Madens Folkemøde holdes der for første gang Ungdommens Madmøde den 30. maj, hvor Danish Crown også deltager. Ungdommens Mademøde er et nyt initiativ under Madens Folkemøde, og dagen skal være med til at sætte fokus på madens rolle og børns trivsel.

Omkring 500 børn fra 5.-9.klasse er inviteret til at deltage på dagen, som blandt andet byder på Danmarks største madskole.

Danish Crown deltager på Gårdscenen, hvor en lærling fra slagteriskolen vil medbringe en halv gris og vise de forskellige udskæringer i fire workshops for 50 elever ad gangen.