<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Nyheder på både grisekød, kalvekød og pølser er på tallerkenen hos Danish Crown, som nu for alvor skyder grillsæsonen i gang. Specielt indenfor kalvekød er der mange nyheder fra Danish Crown. Det er især de hjertemærkede produkter under Dansk Kalv-brandet, der står for en stor del af det sortiment, der supplerer de klassiske røde bøffer og stege.

- Forbrugerne ved, hvad mærket står for i forhold til at sikre bedre dyrevelfærd. Samtidig er det logisk bygget op, og Fødevareministeriet står som garant for kvaliteten. Derfor har vi også store forventninger til flatsteaken, som er det jeg vil kalde flanksteakens ”tvilling”, og det seneste skud på den hjertemærkede stamme, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Traditionelt har et produkt som flanksteak været et kæmpe grillhit år efter år, men udskæringen – som sidder på den nedre del af oksebrystet – udgør kun en lille del af dyret. Derfor er der konstant knaphed på råvaren.

Som modsvar har Danish Crown derfor lanceret den hjertemærkede Flatsteak som supplement. Flatsteaken, der kommer i forskellige marineringer fra krydderurter til piri piri-marinade, er baseret på kalveboven fra danske kalve, og er derfor – som udgangspunkt – et mere mørt stykke kød end flanksteaken. Den er samtidig et godt alternativ til flanksteaken, da den skæres og tilberedes på samme måde, har samme form og slutteligt kommer med to hjerter.

Rundtur i Amerika

Det er ikke kun i oksekødsdivisionen, der er nyheder til grillsæsonen. Også inden for grisekød har Danish Crown flere nyheder til sommerens måltider. Her er inspirationen særligt kommet fra det amerikanske, hvor marinader er noget, som særligt hører sig til grill.

Derfor har Danish Crown i år arbejdet på en kotelet med Kansas City BBQ, som har fokus på sødme. Denne udskæring skal forsøge at følge efter Alabama BBQ, der var sidste års store hit blandt grisekød på grill. Også dansk mørbrad med en St. Louis BBQ er en nyhed i år. Her er det eddike og brun sukker der fylder i marinaden.

- USA rimer bare på grill og barbecue, og vi vil gerne have produkter, der differentierer sig på smag. Vi ved, at danskerne gerne vil have mange forskellige smage at vælge imellem til grillsæsoner, som for mange strækker sig over lang tid, siger Rene Krabbe, der er senior category manager og arbejder med innovation af grisekød i Danish Crown.

Pølsenyheder til grillen

Hos Gøl er sommeren også en højsæson, og i år er der flere pølsenyheder. Det er blandt andet oksepølser, kålpølser og ringridere, som Gøl har på programmet til danskernes grillsæson.

- Vi vil gerne sætte fokus på danske opskrifter og det danske håndværk hos Gøl. Det er vores tre nyheder eksempler på. Samtidig har vi sat yderligere fokus på, at det er dansk kød, som vi bruger. Danskerne er den mest grillende befolkning i verden målt per indbygger. Det stiller også krav til os om at være innovative og udvikle nye varianter, siger Marie Koustrup Hansen, der er senior brand manager på Gøl.

Oksekødspølsen er en smagfuld nyhed, der blandt andet er tilføjet peberfrugt og tørret tomat. Kålpølsen er en sønderjysk specialitet, som har fået sit navn efter, at den traditionelt serveres til kålretter.  Denne sommer har Gøl også debut til Ringridere, der også stammer fra det sønderjyske og sommerens ringridninger. Pølsen minder lidt om en grillmedister, men er krydret med blandt andet løg, peber, muskat og paprika, der en lidt anden smagsoplevelse.

Slutteligt har Steff Houlberg også lanceret en nyhed denne sommer, og det er grillpølse med mild chilli, der med tre chilimix giver nye smagsnuancer til pølsen.

Kalv og hakkekød

Ud over den nye flatsteak har Danish Crown også store forventninger til en hjertemærket roast af kalveyderlår, der under forskellige navne såsom flatroast og kalveroast er at finde i køledisken i de danske supermarkeder. Stegene er både nemme at tilberede og et prisvenligt alternativ til de traditionelle, oksestege og udskæringer.

De seneste måneders udvikling i forbrugerpriserne betyder, at pris er blevet en – om muligt – vigtigere faktor end tidligere. Udover lanceringen af Flatsteaken har Danish Crown derfor også store forventninger til hakkekødsprodukterne, hvor klassikere som den kantkrydrede hakkebøf, Krobøffer med bacon kant og grillsticks er at finde – samt ikke mindst de yderst populære Boost Burgere. De får nu selskab af et nyt Boost-produkt: Ribs Boost, som er møre sous vide-tilberedte og hjertemærkede spareribs af Dansk Kalv, som er helt klar til grillen.

- Kigger vi på årets grillsortiment, er det et godt miks af kalv, hakkekød og de klassiske røde udskæringer. Den nuværende efterspørgsel gør, at der både er flot afsæt på det røde oksekød, hvor prisen er ekstra høj, og de hjertemærkede kalvekødsprodukter som appellerer med den høje dyrevelfærd og gode smag appellerer til mange forbrugere i dag. Samtidig har vi høje forventninger til Boost-serien, hvor burgerne efterhånden er en klassiker, mens vi forventer det helt store gennembrud til Ribs Boost, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.