<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Markedsberetning: Træg afsætning på tærsklen til julemåneden

Med december og første søndag i advent lige om hjørnet er det danske marked gået ned i gear. Både i detailhandlen og foodservice formår Danish Crown Beef at holde gryden i kog med kampagner og skarp prissætning, men konkurrencen er til at mærke, mens især gris og and traditionen tro fylder i forbrugernes bevidsthed.

- Faldet i efterspørgslen kommer jo ikke som en overraskelse, men årstiden arbejder ikke for os. Set over en bred kam formår vi at afsætte størstedelen af produkterne til fornuftige, om end en smule lavere, priser – og selvom frostlageret vokser, er det stadig håndterbart. Konkurrencen er hård, der er rigeligt kød til rådighed og markedet generelt lidt sløvt, men vi holder skruen i vandet, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef

På eksportsiden står kunderne, trods en smule afmatning i de foregående uger, stadig med armene relativt åbne, hvad angår Danish Crowns produkter.

- Selvom både vi og kunderne er blevet ekstra obs på priserne, formår vi stadig at holde godt gang i de græske, spanske og italienske markeder. I de markeder fylder grisekødet ikke på samme måde i december, som det gør herhjemme – så hvis vi tænker os om, har vi et godt kort på hånden med eksportkunderne, når markedet herhjemme gearer ned i juledagene, siger Henning Sønnichsen.

Noteringen sænkes grundet markedssituationen i den kommende uge med 40 øre/kg på alle kategorier.

Slagtesituation

I den kommende uge kører slagterierne i både Aalborg og Holsted med let øget kapacitet. Tilmeldingen til slagtning er tilfredsstillende og stemmer med kapaciteten.