<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Markedsberetning: Feriesæsonen sætter ind

Feriesæsonen har med indgangen til uge 27 meldt sin ankomst. For selvom efterspørgslen på især grillsortimentet følger varmegraderne og antallet af solskinstimer op, trækker kunderne generelt vejret, før de lægger den næste store ordre.

- Sommerferien har for alvor meldt sig, hvilket også kan aflæses på ordrerne. Det vedvarende gode vejr betyder flere folk ude og omkring, hvilket skubber salget på især grillsortimentet op. Foodservice klarer sig også fortsat ganske fint, men vi begynder også at se kunder kigge mod de billigere varer og udskæringer, lyder det fra salgsdirektør i Danish Crown Beef, Henning Sønnichsen.

Sommerferien betyder dog ikke alene øget salg herhjemme. Også eksporten holder et fortsat flot niveau – især til Sydeuropa, hvor man efter 2 Corona-somre nu mærker effekten af de genåbnede grænser turisternes genkomst.

De stigende energipriser har samtidig givet ekstra liv til salget af biprodukter fra slagteprocessen, der kan indgå i energiproduktion såsom biodiesel og biogas. Generelt efterspørges disse produkter i dag til gode priser. Slutteligt oplever Danish Crown også en fin afsætning af huder, drevet af det på nuværende tidspunkt beherskede udbud.

Danish Crown Beef hæver i den kommende uge afregningen for alle kategorier med 60 øre/kg.

Slagtesituationen

Høje tilmeldingstal og forestående ferielukning i Aalborg betyder, at der vil forekomme udsættelser af slagtedyr i den kommende uge (27). Det kan ikke udelukkes, at der også vil forekomme udsættelser til den efterfølgende uge (28).