<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Mens konkurrencen og markedet herhjemme i de seneste måneder er strammet til, formår Danish Crowns tyske forretning fortsat at holde en fornuftig bund i forretningen.

Større volumener og længere tidshorisonter i detailkampagnerne, færre tyske dyr til rådighed og hårdere vilkår for især de sydamerikanske konkurrenter er alle en del af forklaringen, lyder det fra Flemming Christensen, salgsdirektør i Tyskland for Danish Crown Beef.

- Generelt er detailhandlen i Tyskland sluppet meget nådigt gennem de sidste måneder, idet vi nogenlunde fastholder både mængder og priser. Der er konkurrencen noget anderledes i Danmark, hvor især kampagnerne er af en kortere varighed og mere prisudsatte. I Tyskland er vi færre leverandører, som kan være med i kapløbet om de helt store kampagner fra de største kæder, som ofte er enorme. De løber typisk over længere tid end i Danmark, hvilket betyder, at detailkæderne hernede mere kigger på leveringssikkerheden ift. volumen end prisen, selvom den selvfølgelig stadig skal være skarp, siger han.

I det danske marked har Danish Crown Beefs tyske slagterier i Husum og Teterow en bred berøringsflade og er bredt repræsenteret i detailhandlen gennem kampagner og foodservice. Og mens forventningerne i det danske marked er høje, matcher kapaciteten på de tyske fabrikker også fint de tyske kunders krav til kvalitet og behov for volumen. Samtidig drager Danish Crown Beef også gavn af de makroøkonomiske tendenser i markedet – som især har ramt eksportørerne uden for Europa.

- Kigger vi generelt på det tyske forbrug, ligner det meget Danmark. Kunderne køber ikke helt så meget okse som tidligere, men så er der andre omstændigheder, som taler i vores favør. For mens markedet måske samlet set er blevet lidt mindre, så er priserne på sydamerikansk kød steget med 20-25 pct. siden december. Så vi er pludselig meget skarpere på prisen, mens vi har hjemmebanefordel, siger Flemming Christensen.

Danish Crown Beef i Tyskland tæller de to slagterier i henholdsvis Husum og Teterow, hvor der tilsammen er 500 ansatte beskæftiget på tværs af slagteri og kontor. Slagteriet i Husum blev del af Danish Crown Beef tilbage i 1997, mens virksomheden overtog slagteriet i Teterow i 2017, hvilket gør det til den nyeste tilføjelse til virksomheden.