<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Dansk bacon har i langt over 100 år haft en fast plads på morgen- og middagsbordene i tusindvis af britiske hjem. Det har Brexit ikke ændret på. Tværtimod prioriterer Danish Crowns kunder på den anden side af Nordsøen kvalitet og leveringssikkerhed højere end nogensinde.

- Vi har en fantastisk historie på det britiske marked som leverandør af kvalitetsbacon til de britiske forbrugere i over 135 år. Vores investering er et naturligt skridt for os i retning af at forsvare og udbygge den position, vi har opbygget gennem vores evne til at levere produkter, der 100 pct. lever op til både vores kunders og de britiske forbrugeres forventninger på både dyrevelfærd og bæredygtighed. Nu kommer vi endnu tættere på kunderne og vil i et tæt partnerskab med dem arbejde for en mere bæredygtig fremtid for fødevarer, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Den nye fabrik er allerede ved at blive opført i Rochdale nord for Manchester. Den bliver på over 30.000 kvadratmeter og etableres med topmoderne udstyr, så de over 900 tons bacon, der hver uge skal slices og pakkes på fabrikken, kan håndteres af omkring 300 ansatte.
Samtidig bliver fabrikken indrettet med en lagerkapacitet, som gør det muligt at servicere kunderne fra dag til dag, selv om transporten over Nordsøen skulle blive forsinket.

- Det bliver en helt igennem fantastisk fabrik. Vi er kommet rigtigt godt igennem Brexit, fordi vi havde gjort vores forarbejde. Derfor er der en række kunder, som helt utvetydigt har sagt, at de gerne vil udvide samarbejdet med os. I den sammenhæng er det også en fordel, at vi er helt i front på bæredygtighed, som også fylder mere og mere herovre. En stor del af vores kunder begynder simpelthen at prioritere leverandører, der kan levere klimadata på deres produkter, fortæller Lars Albertsen, der er direktør for Danish Crown UK.

Storbritannien har et enormt behov for at importere fødevarer og i særdeleshed grisekød. Omkring 50 procent af alt det bacon briterne spiser, er importeret, og landet har ubetinget det største forbrug af bacon i Europa målt pr. indbygger.

I efteråret 2019 afhændede Danish Crown størstedelen af sin britiske forretning med salget af Tulip Ltd, som havde særligt fokus på produktion og forædling af britiske grise. Omsætningen i Storbritannien udgjorde dog fortsat cirka 5 milliarder kroner i regnskabsåret 2021/22.

Danish Crowns nye faciliteter i Rochdale skal efter planen stå færdige i eftersommeren 2023.

I forbindelse med Danish Crowns investering i UK har Jais Valeur svaret på spørgsmål vedr. det britiske marked, økonomien i investeringen og virksomhedens fortid i Storbritannien. Læs mere her.

Vi har en fantastisk historie på det britiske marked som leverandør af kvalitetsbacon til de britiske forbrugere i over 135 år. Vores investering er et naturligt skridt for os i retning af at forsvare og udbygge den position.