<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Under overskriften ’Innovation i landbruget’ var en delegation på fem EU-parlamentsmedlemmer, der alle er medlemmer af EU-parlamentets landbrugsudvalg, taget til Danmark for at kigge nærmere på, hvordan det danske landbrug omstiller sig til en mere grøn fremtid.

Det indebar samtidig besøg på følgevirksomhederne, og derfor lagde Danish Crown Horsens onsdag rammer om et besøg, hvor parlamentarikerne kunne se nærmere på Danish Crowns bidrag til en mere bæredygtig fremtid. Det var formand for Danish Crown, Erik Bredholt, director for sustainable farming, Gustaf Bock, og ansvarlig for Public Affairs, Frederik Vilhelm Greibe, der tog imod.

- Som virksomhed er det vigtigt for os at have en god og konstruktiv dialog med alle, der har interesse i det, vi laver. Da studieturen samtidig handlede om grøn omstilling var det naturligt, at vi åbnede op og viste, hvordan vi arbejder med fødevareproduktionens klimaaftryk i Danish Crown, og mit indtryk er, at parlamentarikerne tog tilbage til Bruxelles med masser af inspiration, siger Frederik Vilhelm Greibe.

Det er EU-parlamentsmedlem Asger Christensen (V) enig i. Med sin baggrund i landbruget havde han glædet sig til at vise, hvordan de danske landmænd arbejder med bæredygtighed, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

-  Jeg inviterede mine kolleger i landbrugsudvalget til Danmark, så de kan se, hvor hårdt vi arbejder for at sikre, at fremtidens fødevareproduktion er både bæredygtig og konkurrencedygtig. Jeg er stolt af, at danske landmænd går forrest i den grønne omstilling, og vores gode løsninger bør udbredes til vores nabolande. Dét arbejder jeg for i Europa-Parlamentet.

- Det var helt fantastisk at se, hvor seriøst Danish Crown arbejder for at nå vores fælles klimamål og få indblik i de digitale værktøjer, som man har taget i brug. Slagteriets højteknologiske anlæg var ganske enkelt imponerende.