<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KT46QTP height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Der er meget længe imellem, at der bliver udbudt moderne bygninger til salg i Danmark, som er bygget til fødevareproduktion. Når den geografiske placering så samtidig er stort set optimal og prisen fornuftig, så er det ikke en mulighed Danish Crown lader gå fra sig. 

- Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, og det ville ikke alene blive dyrere for os, det ville også have en markant længere tidshorisont, så vi blev hurtigt enige med den tidligere ejer, fortæller Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown. 

Bygningerne i Vejen bliver indrettet og udstyret, så de matcher vores fremadrettede behov. Derfor overtages der intet produktionsudstyr eller inventar. Det skyldes, at det udstyr, der i dag er i bygningerne, ikke passer ind i de planer, som Danish Crown har for den kommende produktion i Vejen. 

- Hvilken type produktion, vi skal have i bygningerne, er vi ikke klar til at fortælle om endnu. Der kan gå op til et år, før vi er klar til at starte produktionen op i Vejen, så det er også for tidligt at sige noget om, hvor mange medarbejdere vi får brug for, siger Søren F. Eriksen. 

Det er en hjørnesten i Danish Crowns Feeding the Future-strategi at løfte værdien af de danske andelsejeres leverancer af grise og kreaturer. Det skal ske gennem en målrettet satsning på bæredygtighed og en højere grad af forædling af grise-, okse- og kalvekød til alt fra bacon, bøffer og koteletter til måltidskomponenter og færdigretter. 

- Vi laver den her investering med sigte på at styrke vores innovationskraft i Nordeuropa. Vi har et klart mål om at kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa flere nye produkter, og vi har længe haft en strategi om at markere os stærkere på eksempelvis markedet for måltidsløsninger, som er i konstant vækst. Købet af bygningerne åbner også andre muligheder for os, så derfor vil vi bruge de kommende måneder på at lægge en detaljeret plan, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.  

Det er aftalt mellem parterne, at købesummen ikke oplyses.